Een verjaardagsfeestje voor uw kind? Met een groepje klasgenootjes, vriendjes/vriendinnetjes of met broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes komen kleien?

 

Voor kinderfeestjes of bijvoorbeeld als vakantie-activiteit organiseer ik Kinderklei. Voor jongens en meisjes van 8 – 12 jaar. De activiteit is afgestemd op de concentratieboog van deze leeftijd: 2½ uur. Het maximaal aantal kinderen in een groep is 8 en daarbij reken ik op minimaal 1, maar maximaal 2 begeleidende volwassenen.

 

De prijs van de kinderworkshop is 75 € , bij een aantal van 1 – 5 kinderen. Voor elk extra kind tot maximaal 8 deelnemers betaald u 15 € per kind bij. De workshop is inclusief materialen, 2x bakken van de werkstukken, limonade en 2x wat lekkers. Voor de begeleidende volwassenen staat natuurlijk ook een kopje koffie met wat lekkers klaar. Wanneer de workshop als kinderfeestje is bedoeld, krijgen de kinderen bij het welkom, naast de limonade en wat lekkers, ook de gelegenheid om meegebrachte cadeautjes uit te pakken.

 

Wat gaan we doen ?

Na het welkom en een korte uitleg ga je in het atelier met klei in een gipsmal een vorm indrukken. Deze droog je met een föhn tot de klei loslaat van de mal. Gaatje er in om op te hangen en je naam er nu in krassen. Dan ga je je werkstuk beschilderen met ingekleurde vloeibare klei. Hoe meer laagjes, hoe mooier de kleur na het bakken. Tussendoor houden we nog 10 minuutjes pauze om weer wat te drinken en te snoepen. Het duurt een aantal dagen voor de klei helemaal droog is en voor de eerste keer kan worden gebakken op iets meer dan 1000°C. Dit noemen we biscuit, net als de bekende koekjes. Daarna doe ik er een transparant glazuur overheen die de kleuren mooi helder maakt en je werkstuk beschermt. Ik bak het dan voor de tweede keer. Nu op 1050°C. Als de oven helemaal is afgekoeld (pas na ongeveer 18 uur) is je werkstuk klaar. De werkstukken kunnen ongeveer 1 week na de workshop worden afgehaald, of tegen verzendkosten worden opgestuurd. De werkstukken kunnen in de afwasmachine en zijn geschikt voor etenswaren (als er een schaaltje van word gemaakt).