lessen / open atelier

 

De lessen worden gegeven op de volgende dagen en tijden:

dinsdag avond: 19:00 – 22:00

woensdag avond: 19:00 – 22:00 (vol)

donderdag middag: 13:00 - 16:00

 

Lessen zijn 1x per 14 dagen en duren 3 uur (inclusief inpakken en opruimen). Een cursusjaar loopt van september tot en met juni. De groepen zijn maximaal 5 personen, dus er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Ik laat je ook graag met rust als je je eigen gang wilt gaan.

Wanneer je je met minimaal 3 personen tegelijk aanmeldt, ben ik bereid om een nieuwe les te starten.

 

tarieven

Strippenkaart 5 lessen €  95                            € 19 per les

Strippenkaart 10 lessen € 180                          € 18 per les

Strippenkaart 20 lessen* € 320                        € 16 per les

*Bij 20 lessen is gespreide betaling mogelijk. De 1e helft vóór aanvang van het seizoen en de 2e helft 1 januari van het nieuwe jaar.

 

Lessen vooruit te betalen. Lesgeld wordt bij eerder stoppen niet gerestitueerd. Per strippenkaart zal de geldigheidsdatum worden berekend. Vóór die datum dienen de lessen te zijn gevolgd, inclusief inhaal-lessen. Een eventueel restant zal komen te vervallen en wordt niet gerestitueerd. Een les inhalen of een extra les volgen gaat altijd in overleg.

Prijzen zijn exclusief materiaal en stookkosten. De kosten hiervan worden per werkstuk afgerekend na weging en berekening.

 

waar werken we mee

In het atelier wordt standaard gewerkt met witbakkende aardewerk- of raku-klei. Er kan verder met onderglazuren, engobes, oxides en transparant over-glazuur worden gewerkt. Verder met kant-en-klaar fabrieks-glazuur. Voor raku is er keuze uit een aantal raku-glazuren, kopermat, terra sigillata en/of naked-raku.

 

Het staat de cursist vrij om een andere klei-kleur of -soort te kiezen en aan te schaffen. Er is, in overleg, mogelijkheid tot het stoken van steengoed (=hogere temperatuur en geschikt om zomer en winter buiten te staan). Als de gewenste kleur van een decoratiemateriaal niet in het atelier-assortiment zit, zal de cursist deze zelf aanschaffen en blijft dit aangeschafte eigendom van de cursist. Zelf aangeschafte materialen zullen echter niet in het atelier worden opgeslagen.

 

raku-dag

Per cursusjaar wordt er met de cursisten een dag gestookt met de raku techniek. Dit is altijd op een zaterdag in mei of juni. Deelname is vrijblijvend. Voor deze dag wordt een bedrag van € 15 berekend + de materiaal- en stookkosten als boven beschreven. Dit is inclusief koffie of thee met wat lekkers en exclusief lunch à € 10. Gedurende de dag is drinken beschikbaar. De raku-dag is van 10.00-18.00.