lessen / open atelier

 

OP DIT MOMENT ZIJN ALLE GROEPEN GEVULD.

U KUNT ZICH HELAAS NIET MEER AANMELDEN VOOR LESSEN.

 

De lessen worden gegeven op de volgende dagen en tijden:

dinsdag avond: 19:00 – 22:00 (vol)

woensdag avond: 19:00 – 22:00 (vol)

donderdag middag: 13:00 - 16:00 (vol)

  

De kosten voor materiaal en stookkosten worden per werkstuk afgerekend na weging en berekening.

 

waar werken we mee

In het atelier wordt standaard gewerkt met witbakkende aardewerk- of raku-klei. Er kan verder met onderglazuren, engobes, oxides en transparant over-glazuur worden gewerkt. Verder met kant-en-klaar fabrieks-glazuur. Voor raku is er keuze uit een aantal raku-glazuren, terra sigillata en/of naked-raku.

 

Het staat de cursist vrij om een andere klei-kleur of -soort te kiezen en aan te schaffen. Er is, in overleg, mogelijkheid tot het stoken van steengoed (=hogere temperatuur en geschikt om zomer en winter buiten te staan). Als de gewenste kleur van een decoratiemateriaal niet in het atelier-assortiment zit, zal de cursist deze zelf aanschaffen en blijft dit aangeschafte eigendom van de cursist. Zelf aangeschafte materialen zullen echter niet in het atelier worden opgeslagen.

 

raku-dag

Per cursusjaar wordt er met de cursisten een dag gestookt met de raku techniek. Dit is altijd op een zaterdag in mei of juni. Deelname is vrijblijvend. Voor deze dag wordt een bedrag van € 15 berekend + de materiaal- en stookkosten als boven beschreven. Dit is inclusief koffie of thee met wat lekkers en exclusief lunch à € 10. Gedurende de dag is drinken beschikbaar. De raku-dag is van 10.00-18.00.